“Peeling”- soyma işlemi nedir, faydaları nelerdir  ve nasıl uygulanır?

 “Peeling” çeşitli yöntemlerle “derinin soyulması” anlamına gelmektedir.   Bu soyma işleminin ideal düzeyde ve etkili olması

  için mutlaka bir Dermatoloji uzmanı tarafından uygun hastalarda ve   uygun  kimyasal solüsyonlar kullanarak  yapılması gerekir. 

Peeling işlemine neden ihtiyaç duyarız? 

Yaş alma, stres, değişen hava koşulları, güneş ve çevre kirliliği gibi çeşitli faktörler sonucunda  derimiz hassaslaşabilir,  dengesini yitirebilir ve derimiz üzerinde ölü bir tabaka birikir. Kendini yenileyemeyen derimizde zamanla lekelenmeler, çizgiler ve mat bir görünüm oluşabilir.  Bu nedenle derimizi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için  “peeling” işlemine ihtiyaç duyarız.  Bu tedavi mutlaka Dermatoloji hekimi tarafından uygulanmalı ve   deride istenilen  derinliklerde kontrollü hasar oluşturularak soyulma hedeflenmelidir.   Derimizin bakımı, temizliği ve derimizi ölü deriden arındırmak için düzenli  aralıklar ile “peeling” işlemi  yaptırmamız gerekmektedir. 

Kimyasal Peeling Hangi Durumlarda Uygulanır?

Profesyonel düzeyde uygulanan “kimyasal peeling” akne tedavisinde, akne izlerinin giderilmesinde, rosase hastalığında, deride oluşan lekelenmelerde, güneş hasarı sonrası oluşan lekeler ve kırışıklıklarda, deri yüzeyinin düzeltilmesi, derideki mat görünümün engellenmesi ve yüz-boyundaki ince kırışıklıkların tedavisinde uygulanır.   

Kimyasal Peeling Hangi Maddeler İle Yapılır?

Piyasada “peeling” yapmak için pek çok ürün satılmaktadır.  Burda bahsedilen “kimyasal peeling” uygulamasında ise  glikolik asit, triklosetik asit (TCA), salisilik asit,  Jessner solüsyonü gibi  çeşitli asitler, çeşitli konsantrasyonlarda kullanılır.    Hangi asidin hangi konsantrasyonda kullanılacağı hastaya, hastanın ihtiyacına ve soyma istenen derinliğe bağlı olarak uygulayan hekim tarafından belirlenir.

Dikkat edilecek Noktalar 

Peeling işlemleri için mutlaka hekim ile görüşülerek yapılacak işlemin seans sayısı ve aralıklarını belirlemek gerekir.  Derinin işlem sonrası vereceği tepkiye bağlı olarak seanslar ayarlanır ve işlem öncesi ve sonrası yapılması gereken önlemler anlatılır.  

 

 

 

logo-footer

Adres

MUAYENEHANE: Plevne Mahallesi Savaştepe Caddesi No:15 Gülşah Apt. Daire:3 ALTIEYLÜL - BALIKESİR

ÜNİVERSİTE: Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Dermatoloji Kliniği Çağış Yerleşkesi 10145 Bigadiç Yolu üzeri 17. Km BALIKESİR

İletişim

Tel:    0 505 530 53 10   

Üniversite Tel: 0 266 612 1010

Email: kilicarzu2023@gmail.com

Harita

İletişim menüsüne tıklayarak
kliniğimizin haritasına ulaşabilirsiniz.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok