Dolgu tedavisi hangi bölgelere ve hangi amaçlar için uygulanır?
Dolgu uygulamaları yüz ve boyunda yaşla beraber oluşan ince-derin kırışıklıkların giderilmesi, yüzün şekillendirilmesi,
zaman içerisinde gerçekleşen yüz ovali kaybının düzeltilmesi, yanaklar, çene, göz çevresi ve şakaklara hacim verilmesi, dudaklara hacim verilmesi, dudak dolgunlaştırma ve sivilceler ya da başka nedenlerle oluşan izlerin giderilmesi amacıyla uygulanır.
Dolgu tedavisinde hangi madde uygulanabilir?
Dolgu uygulamalarında normalde vücudumuzda da bulunan ve su tutma özelliği olan “hyaluronik asit” i kullanıyoruz. Bu nedenle uygulamalarda hem daha güvenli olması hem de gerekli olduğu takdirde eritilebilmesi nedeniyle hyaluronik asit dolguları tercih ediyoruz.
Dolgu uygulama işlemi nasıl yapılır?
İşlem güvenilir ellerde 15-30 dakika arasında sürmektedir. İşlem sonrası kişi sosyal yaşamına devam edebilir. İşlem sonrası kızarıklık ve morluk gibi belirtiler oluşabilir. Eğer kişi sonuçtan memnun kalmazsa bu tip dolgunun eritebilme imkanı vardır. Hyaluronik asit bazlı dolguların kalıcılığı yaklaşık 4- 18 ay arasında değişmektedir. Bu süre dolgu maddesinin içerdiği hyaluronik asit yoğunluğuna ve kişide uygulanan bölgelere göre değişebilmektedir. Hyaluronik asit dokuyla uyumlu bir madde olduğu için belirtilen süreler içerisinde kendiliğinden eriyecektir.
Dolgu uygulamaları sonrasında görülebilecek yan etkiler nelerdir?
Yapılan işleme bağlı ödem, morluklar, hijyen kurallarına dikkat edilmezse kısa ve uzun vadede enfeksiyonlar, çeşitli alerjik reaksiyonlar, dolgu için uygun olmayan maddelerin enjeksiyonuna bağlı kitle oluşumları, doku ölümü gibi ciddi reaksiyonlar olabilir.