Ameliyatsız yüz germe olarak da bilinen ip askı uygulamaları ameliyat yani cerrahi olmadan, hastanın uyutulmadan yapıldığı,  gergin bir yüze ve cilde sahip olmayı vaad eden bir işlemdir.

 

Cildimizde yer çekiminin, yaşın ve çevresel etmenlerin etkisi ile zamanla kollajen ve elastik lifler azalmakta; yüz ve boyunda gevşeme ve sarkmalar oluşmaktadır. İp askı yöntemi ile yüz daha gergin ve genç bir görünüme kavuşur, kollajen oluşumu artar ve cilt daha elastik bir yapıya bürünür.

İp askı nedir?

Cilt içine ince iğneler ile konulan,  kopmayan, bazıları vücutta eriyen ip benzeri maddelerdir. Bunlar cildi bir yandan mekanik olarak yukarı çekerken yüzde yeni kollajen üretimini arttırarak sağlıklı ve daha genç bir cilt oluşmasını sağlar.

İp askı yönteminde kullanılan maddeler nelerdir?

Kalıcı ve geçici ipler bulunmaktadır. Madde olarak örnek verecek olursak polipropilen, silikon gibi maddeler kalıcı iplere; polidioksanon ve polikaprolakton ..vb gibi maddeler ise geçici iplere verilecek örneklerdir. Kullanılan materyaller kısa, uzun, çift yönlü gibi farklı özelliklere sahip olabilir.

İp askı kimlere uygulanabilir?

İdeal hasta 35-55 yaş arasında gerçekçi beklentisi olan kişilerdir. Hem kadın hem erkeklere uygulanabilir.

İp askı vücudun hangi bölgelerine uygulanır ve hangi kozmetik amaçlar için kullanılır?

Kişisel ihtiyaca bağlı olarak tek bölgeye, sadece kaş bölgesine, burna,  boyna, vücudun bir bölgesine   ya da simetrik olarak tüm yüze uygulanabilir. Yüzdeki sarkmayı hafifletmek, yüzü toparlamak, kaş kaldırmak, burnu kaldırmak, skarları azaltmak ve vücuttaki deformiteleri engellemek için kullanılır.

İp uygulama işlemi ile beraber gençlik aşısı, botoks, altın iğne ve dolgu gibi diğer kozmetik uygulamaları birlikte yaptırabilir miyim?

Diğer tüm kozmetik işlemler ile ip askı ile kombine kullanılırsa etkinlği daha kalıcı olur. Burda önemli olan bu işlemler aynı anda uygulanmaz. Bu işlemlerdeki  doğru uygulama   sıralamasını  bilmek ve kozmetik işlemleri o sıra ile uygulamak esas olup işlemlerin kalıcılığı böylelikle artar.  

İpler ne kadar süre kalıcıdır?

İp uygulama sonrası anında etki görülmeye başlar, birinci aydan sonra etki iyice oturur. Erime özelliği olan ipler genellikle 3. aydan sonra erimeye başlar. Kalıcılık kişiye ve   ipin çeşidine göre genellikle 12-18 ay arasında değişir.

Hangi hastalar ip askı yaptıramaz?

Gebeler, kanama hastalığı olanlar, kan sulandırıcı kullananlar, şeker hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanan hastalar ve bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullananlara yapılmamaktadır.

İp askı uygulaması sonrası işime dönebilir miyim?

Uygulama sonrası hemen araba kullanabilir ve işinize geri dönebilirsiniz. İp takılan yerlerde geçici süreyle morluk, ödem veya ağrı olabilir. Ancak geçici olan bu yan etkiler günlük hayatı etkilemez.

İp askı uygulaması yanlış uygulanırsa kötü sonuçları nelerdir?

Yanlış hasta seçimi, yanlış ip seçimi, yöntemin iyi uygulanmaması  sonucunda  yüzde çökme, asimetrik görünüm, damar hasarı, sinir zedelenmesi, sinir zedelenmesine bağlı ağrı ve ip reaksiyonları görülebilir.  Böyle durumlarda müdahele edilmeli ve ipler çıkartılmalıdır.

 

logo-footer

Adres

MUAYENEHANE: Plevne Mahallesi Savaştepe Caddesi No:15 Gülşah Apt. Daire:3 ALTIEYLÜL - BALIKESİR

ÜNİVERSİTE: Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Dermatoloji Kliniği Çağış Yerleşkesi 10145 Bigadiç Yolu üzeri 17. Km BALIKESİR

İletişim

Tel:    0 505 530 53 10   

Üniversite Tel: 0 266 612 1010

Email: kilicarzu2023@gmail.com

Harita

İletişim menüsüne tıklayarak
kliniğimizin haritasına ulaşabilirsiniz.